Wat er tijdens 10 jaar Palidos allemaal gebeurd is!

We hebben het al een paar keer gezegd de afgelopen dagen. Palidos bestaat 10 jaar! Daar zijn we trots op! Tien jaar is een lange tijd. Dat zal niemand ontkennen. Maar toch, als je het snel zegt, verliest het bijna z’n lading. Daarom zijn we gaan terugblikken naar wat er in 10 jaar tijd eigenlijk allemaal veranderd is. Welke dingen we tien jaar geleden nog heel normaal vonden, maar waar we nu ons niets meer bij kunnen voorstellen. We kwamen wat opmerkelijke dingen tegen die we toch even voor je op een rijtje hebben gezet.

 

10 jaar geleden…

 

… begon de kredietcrisis. Het faillissement van de Lehman Brothers wordt nog steeds gezien als het officiële startpunt van de crisis. In Nederland greep de staat in door een aantal banken te nationaliseren.
Dit was een lastig moment om een bedrijf te beginnen maar Sander van der Hulst deed het toch en kwam er sterker uit! Inmiddels is er alweer een aantal jaar meer ruimte om écht aandacht te besteden aan professioneel licht, geluid en elektrotechnische oplossingen.

… was Sander van de Hulst nog het eenmans-legioen van Palidos. Inmiddels realiseren we onze projecten met een vast team van gepassioneerde specialisten.

… werd de iPhone 3 geïntroduceerd. Inmiddels zijn onze mobile devices niet meer weg te denken uit onze levens. Alle apparatuur in en rondom gebouwen is nu met je smartphone te bedienen.

… vonden we muziek downloaden van het internet om ze vervolgens te uploaden op een MP3-speler heel normaal. Dat streamen van tegenwoordig is toch wel heel handig!

… wonnen we 6 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles op de Olympische Spelen in Beijing. Eerder die zomer behaalde het Nederlands elftal de kwartfinale op het EK in Zwitserland & Oostenrijk. Waar we werden uitgeschakeld door Rusland onder leiding van Guus Hiddink.

… Werd Barack Obama gekozen tot President van de Verenigde Staten. ‘Yes we can!’

… In Zwitserland wordt voor het eerst de deeltjesversneller (Large Hadron Collider) in gebruik genomen. Hier worden allerlei experimenten in uitgevoerd, onder andere het simuleren van de oerknal.

… hadden we het nog te doen met conventionele lichtbronnen en armaturen. We waren overgeleverd aan gloeilampen, spaarlampen, halogeenverlichting en TL-verlichting. Deze hebben inmiddels plaats gemaakt voor LED-verlichting. Gloeilampen en halogeenverlichting zijn inmiddels zelfs verboden voor verkoop.
De mogelijkheden die LED-verlichting biedt worden ook steeds uitgebreider. Op dit moment kunnen we door deze technologie al werken met plattere armaturen, zijn er meer mogelijkheden voor wat betreft de kleuren van het licht en is deze lichtbron vele malen duurzamer in gebruik.

 

Foto van Flos.com

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen gebeurd in de afgelopen 10 jaar, maar deze vonden wij de meest opmerkelijke. Helemaal op het gebied van technologie volgen de ontwikkelingen zich op rap tempo op. Zo zijn smart-lighting, smart grid, LiFi en zelfs lasers als opvolging van de LED-verlichting ontwikkelingen waar we nu al de eerste invloeden van zien.
Hierover later meer. Dus houdt onze site in de gaten!

 

Wil je op de hoogte blijven en dit soort artikelen in je mailbox ontvangen?

 

Laat hier je gegevens achter en mis niets!

* indicates required