Ben jij al klaar voor het nieuwe terrassenseizoen?

De eerste heerlijk zonnige dagen van 2019 zitten er alweer op. Dat betekent dat we ons langzaam maar zeker weer voor mogen bereiden op het terrasseizoen van dit jaar! Wat heerlijk! Korte mouwen, zonnebrand, drukke terrassen met frisse drankjes. Maar is jullie terras er al klaar voor? Is het bij jullie buiten wel net zo gezellig als binnen? Ook als het gaat schemeren of donker wordt? Ook op terrassen is goede verlichting belangrijk om gasten te trekken en vast te houden. Om je voor 2019 te inspireren hebben we alvast wat tips op een rijtje gezet. Want er is veel meer mogelijk dan een lichtsnoer en wat kaarsjes op tafel.

 

Speels, strak of romantisch
Voor restaurants en café’s wordt steeds vaker goed nagedacht over de uitstraling van de zaak. Het zou zonde zijn om dit niet door te trekken naar je terras. Naast het meubilair is verlichting een uitstekende manier om de stijl en sfeer van je interieur naar buiten te brengen. Je kan verlichting uitstekend gebruiken om buiten een sfeer te creëren. Zoals je ook ziet in de totaal verschillende uitstralingen op onderstaande foto’s.

Sfeervolle terrasverlichting

 

Net ietsje meer is de sleutel tot sfeer
Een veel voorkomende valkuil is dat gekozen wordt voor functionele verlichting, terwijl net ietsje meer verlichting of kwaliteit direct invloed heeft op de uitstraling en sfeer van je zaak. Goed verzorgde buitenverlichting trekt nou eenmaal gasten wanneer ze ter plekke nog een keuze moeten maken.

 

Rieten lampionnetjes en mason jars
Een trend die de afgelopen jaren al ingezet is maar ook dit jaar nog doorzet is het gebruik van rieten lampionnetjes en de zogenaamde ‘mason jars’ om sfeer toe te voegen. Een mooie ontwikkeling is dat deze lichtbronnen tegenwoordig ook met ledverlichting functioneren. Ledverlichting is veilig en duurzaam, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor ledlampen met een vintage look.

 

sfeerverlichting terras

Het laatste nieuws over warmtelampen
In Nederland kunnen de avonden nogal afkoelen. Met een terras vergroot je direct je zaak en daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Warmtelampen zijn hiervoor een veelgebruikte oplossing. Deze lampen zorgen echter voor warmtevervuiling waardoor het eigenlijk beter is om te kiezen voor een infraroodlamp.
In beide gevallen wordt vaak nog gekozen voor een functionele oplossing in plaats van een sfeervol alternatief. Terwijl deze mogelijkheden er wel zijn.

 

Spelen met spots
Spots blijven oneindig veel mogelijkheden bieden. Ook voor buiten verlichting. Wat je al veel tegen komt zijn spots in overkappingen of strak langs een wand om patronen te creëren. Spots lenen zich ook uitstekend om paden of objecten sfeervol uit te lichten en kunnen prachtig weggewerkt worden.

 

Heb je al gehoord van vuurlampjes?
Tenslotte willen we nog de vuurlampjes met je delen. Steeds vaker wordt er voor tafelverlichting gekozen voor ledlampjes in plaats van kaarsen. Onder andere vanwege veiligheidsredenen. Deze lampjes worden ook steeds realistischer, waardoor het een goed alternatief voor de kaars biedt. In 2013 kwam de lichtkunstenaar Ingo Maurer met een ledplaatje waarop de animatie van een kaarsenvlam werd afgespeeld waardoor het leek alsof de kaars echt brandt. Inmiddels zijn de ontwikkelingen voor ledverlichting zo vergevorderd dat ze dus ook heel goed het flikkeren van kaarslicht na kunnen bootsen. Een heel mooi alternatief voor tafelverlichting of bijvoorbeeld voor lantarens.

 

 

Het mooie aan verlichting is dat het zo veel ruimte biedt voor creativiteit en je er ongelofelijk veel sfeer mee creëert. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Daarom is de juiste keuzes maken enorm belangrijk. Dit is exact waar onze expertise ligt.

 

Wil je meer weten over terrasverlichting? Laat je contactgegevens achter voor een vrijblijvend consult.