Zwembad de Does

Sportfondsen Leiderdorp, Zwembad de Does

Hier zwem je om je conditie op peil te houden, om zwemlessen te volgen of om lekker te ontspannen in de verwarmde baden, de whirlpool en het stoombad.

Omdat het Horeca gedeelte begin 2015 opgefrist zou worden, hebben wij via de huisinstallateur de opdracht gekregen een duurzaam en energiezuinig lichtplan te ontwerpen welke de sfeer in het horecagedeelte drastisch zou verbeteren.

Voor dit ontwerp hebben wij gekozen om een groot gebaar te maken en de twee zitgedeeltes te voorzien van totaal 26 verschillende volledig handgemaakte kappen.
Daarnaast hebben we de ruimtes voorzien van algemene- en accentverlichting

Door de combinatie van vorm, kleur en verschillende formaten kappen maakt het de ruimte speels en aangenaam en vult het de ruimte op een aantrekkelijke manier.
Een leuke bijkomstigheid is dat de kleur aan de binnenzijde van de kap tegen het plafond reflecteert en hierdoor een  drie dimensionaal effect ontstaat.
Vorm en kleur zie je overal terugkomen en verbind hierdoor het zwembad en horecagedeelte naadloos aan elkaar.

Alle verlichting is volledig dimbaar en wordt aangestuurd middels een geautomatiseerde en voorgeprogrammeerde lichtsturing waarmee ieder moment van de dag een andere sfeer gecreëerd kan worden.

Waar: Sportfondsen Leiderdorp, Zwembad de Does.
Opdrachtgever en E-Installateur: Bob Hillebrand Elektrotechniek.
Fotografie: Palidos Licht & Advies.

Gerelateerde projecten